Следвайте ни

Законът на улицата: Трима пловдивчани извършиха граждански арест, спасиха баба

viber icon

Трима пловдивчани арестуваха 42-годишен обирджия, нападнал старица на ул. "Авксентий Велешки" в града под тепетата.

Случката е от 29 юни, а днес прокуратурата е внесла обвинител акт спрямо задържания.

Минути след 20 часа в конкретния ден, 87-годишната баба вървяла по централната улица.  Тя носела на рамото си дамска чанта, в която имало 1655 лева. Изневиделица изскочил обирджията и я нападнал в гръб. Ударил я, за да я повали на земята. Тя паднала на тротоара, след което той издърпал дамската чанта и избягал. Това се разиграло пред очите на шофьор, който видял бутането на жената и отнемането на чантата й. Той спрял колата и подгонил криминалния тип, като към него се присъединили още двама минувачи. Тримата мъже го задържали и го охранявали до пристигането на полицейски екипи. Отнетата чанта с парите била върната на възрастната пловдивчанка.

По делото е била назначена съдебномедицинска експертиза, която е установила, че при падането жената е получила счупване на бедрена кост.

Спрямо обирджията е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Браво......

Браво......

07.09.2021 | 13:29

Това е най правилния начин !!! Никаква работа не върши полиция и прокуратура....само на готово обличат свършената от друг работа....в законов облик.... Това е всичко ..няма нужда от сигнали и жалби...или те съветват или ти отговарят проформа....и ти после си трошиш нервите и приемаш подигравките на тези от които си се ожалил... Та така е в Пловдив...най добре е просто бий за да те уважават...бий така,че да не те хванат... Закона на джунглата на почит....!!! Браво на младите хора...помогнали на госпожата в случая...

Отговори
26 1
Поне 15 години!

Поне 15 години!

07.09.2021 | 13:21

Тази възрастна жена ще изстрада невинна счупена та си бедрена кост. Мръсникът, който й е причинил страданието заслужава сурово наказание!

Отговори
27 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?