Задържаха втора пловдивчанка за шашми с пенсии в НОИ

Втора пловдивчанка е задържана за шашми с пенсии в НОИ, съобщиха от Районна прокуратура. Става въпрос за 51-годишната Силвия М., която е била установена и задържана след продължително и щателно издирване по повод обявяването й за общодържавно издирване, защото се е укривала, въпреки повдигнатите спрямо нея обвинения по чл. 209 ал.1 вр. с чл. 26 ал.1 от НК и чл. 308 ал.1 от НК.

Посочените престъпления касаят осъществена от обвиняемата измама спрямо 11 пострадали лица, предоставили документи с цел обработката и внасянето им в НОИ срещу заплащане, което не е било извършено, както и използването на неистински документ пред същото учреждение за набавяне и оформяне на необходимия набор от документи, касаещи отпускане на пенсия.

Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата Силвия М.

Гледането на мярката е насрочено за 15 ч.

Припомняме, че през декември за същото провинение бяха задържани бившата служителка на НОИ Александрина Георгиева и мъжът й Лазар Лазаров. В блока им на ул. „Богомил“ пък бяха открити и голяма част от изчезналите от осигурителния институт в Пловдив 240 досиета, за които „Марица“ писа още миналата пролет.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?