Следвайте ни

Забравена храна подпали апартамент в "Смирненски"

viber icon

Забравена храна върху печка е предизвикала пожар в апартамент в пловдивския квартал "Смирненски", съобщиха за "Марица" от пожарната служба в града под тепетата. Пламъците лумнали в кухня на апартамент на ул. "Чемшир" вчера по обяд. Огънят бил потушен с помощта на бдителни съседи. На място били изпратени и огнеборци. 

Общо на 41 сигнала са реагирали от пловдивската пожарна в рамките на последното денонощие. Ликвидирани са 23 пожара. Само случаят с пламналата кухня е  с преки материални щети. 10 са сигналите за горящи сухи треви и храсти, на които огнеборците са реагирали.  

През почивните дни много собственици на имоти във вилните зони и любители на пикника ще напуснат града и ще се насочат към близките планински села. Мнозина пък ще предпочетат да прекарат време със семействата си след природата. От пожарната призовават към бдителност при боравенето с огън на открито и напомнят, че запалванията в близост до сухи треви, горски и житни масиви или вътре в тях е строго забранено. 

"Ако дълго време не сте посещавали имотите си и около тях има сухи треви, не се опитвайте да ги почистите, като ги палите. Ситуацията може да излезе извън контрол за секунди. При най- малкото съмнение за възникнал инцидент, първо сигнализирайте на тел 112. Опитайте се да ограничите разрастването на пожара, само ако това не застрашава вашия живот. Помнете: Вашите действия могат да спасят човешки живот!", зоват от пожарната.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?