71

За втори път: Съдът отмени уволнението на бившия шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев

Пазарджишкият административен съд отмени за втори път дисциплинарното уволнение на бившия шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Припомняме, че той бе отстранен по времето когато Бойко Рашков бе вътрешен министър. Върховният административен съд върна решението по казуса и нареди той да бъде разгледан отново от друг състав на Административния съд в Пазарджик. 

Рогачев бе премахнат от полицията в града под тепетата след обвинение, че ползвал за лични нужди три коли на вътрешното министерство. Вътрешната проверка тръгнала след сигнал от вече бившия му шофьор. 

Според магистратите от Административня съд в Пазарджик, дисциплинарното уволнение е прекалено тежко наказание, дори и бившият полицейски шеф да е ползвал колите на МВР за лични цели, което в случая не е доказано. Рогачев бил нагрждаван многократно по време на службата си, а и нямал предишни прегрешения. 

“Действително, по делото е доказано от справките на АПИ за контролни точки в страната, че трите служебни автомобила са се движили до различни точки на територията на област Пазарджик и София, докато в пътните книжки за съответните дати е вписано “градско, маршрут по разпореждане“. Не може да се изведе несъмнен и категоричен извод, че на тези дати Рогачев е използвал съответното превозно средство за лични нужди“, се казва в мотивите на съда за решението. 

Преди ден пък ВАС върна на поста уволнение директор на "Вътрешна сигурност" Стефан Банков, на когото бе заповядано да арестува Рогачев в болницата, където бившият полицейски шеф бе настанен. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Каков велик Съд Какви сини честни очи

Каков велик Съд Какви сини честни очи

24.03.2023 | 16:12

Честни сини очи притежава ТОЙ и Съда се е разнежил и пльоснал по корем пред НЕГОВО синеоко честно величество Тва със работник вярвате ли да стане

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?