2374
Следвайте ни

За втори път опитаха да арестуват Димитър, който е под карантина

viber icon

Втори път опитахa да арестуват Димитър Велев от Велинград, който е болен от коронавирус и е под карантина. Това съобщи самият той пред "Марица". Както медията ни първа писа, мъжът се тества ден преди съдебно заседание в Районния съд в Пловдив, на което трябва да се яви. Резултатът му обаче е положителен и той е карантиниран. Пише писмо до съда, с което уведомява, прилага резултата и уточнява, че ще приложи и документ от РЗИ н по-късен етап. След като не се явява на заседание обаче, съдийката променя мярката му в "задържане под стража". Тестът му излиза на 9 ноември, а на 10-ти сутринта било планирано делото срещу Димитър. 

"На 15-ти на обяд от съдебна охрана дойдоха за втори път. Тропаха по вратата ми и заявиха, че ще я разбият, ако не отворя. Искаха да ме отведат. Стояха час и половина. Обадих се на полицията, дойдоха, но отказаха да съдействат. След това повиках личния си лекар, който разговаря с тях и им каза, че съм под карантина и няма как да ме отведат. Освен това им обяснил, че не могат да влизат в частна собственост без разрешение. Тръгнаха си благодарение на личния ми лекар. Но този път, за разлика от първия преди седмица, бяха много по-агресивни. От РЗИ-Пазарджик са обяснили, че не могат толкова бързо да издадат документ, но той вече е факт и е представен. Сега от Съдебната охрана се чудят какво да измислят и са казали, че са идвали, мен ме нямало и друг се представил за мен. Не съм нарушавал карантината и това са пълни глупости. Чудят се какво да измислят, защото знаят, че ще ги съдя", посочи Димитър пред "Марица". 

Димитър трябва да отговаря пред съда за имотни измами от 2010 година. И друг път се е случвало да пропуска заседания заради влошено здраве. Все още не е ясно дали след като му изтече карантината ще бъде задържан в ареста. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?