Следвайте ни

За 3 месеца в Пловдив: Катастрофи с 39 деца, едно е загинало

viber icon

Общо 39 деца са били участници в катастрофи в Пловдивско в рамките на три месеца. Едно от тях е загинало, останалите са с различни наравявания. Това сочи статистиката на сектор "Пътна полиция" в периода от началото на юни до края на август. Катастрофите с участието на деца са точно 33. 

Трима от малчуганите са участвали в катастрофите като велосипедисти, 8 от тях – като пешеходци, а 26 са били пътници.

С началото на новата учебна година усилията за предотвратяване на пътни произшествия с участие на деца и младежи се засилват, съобщиха още от полицията в града под тепетата. В периода от септември до октомври е в ход традиционната акция на полицията  „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, при която полицейски патрули ще дежурят на най-критичните точки около всички училища и детски градини в Пловдив и областта.  

За постигане на максимален превантивен ефект е осигурено ежедневно присъствие на униформени в районите на училищата преди началото и в края на учебните занятия. Сред основните задачи на служителите е да реагират незабавно при забелязване на рисково движение на деца по улиците, като ги извеждат на безопасно място и им дават указания за правилно поведение. Също така активно ще се намесват и за подпомагане на безопасно пресичане на деца и възрастни хора и извън училищните райони, както и по улиците с интензивно движение. Строг контрол ще се осъществява спрямо шофьорите за недопускане на нарушения, като стриктно ще се следи за използване на обезопасителни колани, каски и детски обезопасителни системи.

Дните от 15 до 22 септември са обявени за Седмица на детската пътна безопасност, а Денят на превенцията 21 септември - за Ден без загинали на пътя. В контекста на Дните на безопасността на ROADPOL през тази година на национално ниво те ще преминат под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Нали

Нали

15.09.2021 | 00:39

Откакто Румен Радев тиквата заграби властта всичко се баталясва!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?