71
Следвайте ни

Взимат къщата на Иванка от Браниполе, която поръча убийството на роднините си

viber icon

Семейството на Иванка Ройдова, която бе осъдена на затвор за това, че готви покушението на 6 от своите роднини ще вземат къщата ѝ в Браниполе. Те са спечелили гражданския иск, заведен срещу нея, на стойност 65 000 лв., става ясно от решение на Районния съд в Пловдив.

Братът на Иванка - Георги Ройдов и неговите наследници Гергана, Мария, Момчил  и Светлин Калестрови са заявили, че са претърпели редица неимуществени вреди, като са поискали обезщетението да не е под формата на пари, а имота на осъдената в Браниполе. Къщата, за която претендират, се намира точно до тази на Георги. 

На 3 февруари тази година семейството на Ройдова отново влязоха в съдебна зала. Този път за да предявят иск срещу роднината си. Гергана Калестрова, Георги Ройдов и Мария Калестрова поискаха по 15 хиляди лева всеки, а останалите по 10 000 лева. 

Гражданското дело започна през февруари и протече при закрити врата. Пред съда са разпитани близки и приятели на семейството на Иванка, които потвърдили колко са били стресирани и уплашени, като дори не смеели да излязат от вкъщи. 

Преди няколко дни магистратите от Районния съд излязоха с решение, с което уважават претенциите на Георги Ройдов и наследниците му. Иванка Ройдова, която в момента излежава присъдата си в Сливенския затвор, е обжалвала. Делото пред Окръжен съд е насрочено за 19 октомври. Тогава ще стане ясно дали семейството на Ройдова ще получи желания имот. 

68-годишната Иванка бе арестувана на 23 март 2016 година заради това, че е поръчала убийството на шест свои роднини заради наследство от 4,5 млн. долара. В съда задържаната отрече всички обвинение, но магистратите я признаха за виновна в приготовление за отвличане на брат ѝ Стоян и за готвено покушение на роднините ѝ. Апелативният съд ѝ даде присъда от 3 години ефективно, а ВКС потвърди наказанието. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

За кокошка...

За кокошка...

06.10.2021 | 18:12

А на митю очите какво ще му вземат?

Отговори
1 0
Тая къща

Тая къща

06.10.2021 | 17:54

Хак ще им дойде. Онази от затвора такива клетви и е ударила, че с краката ще ги изкарват.

Отговори
0 0
Вярвай си!

Вярвай си!

06.10.2021 | 18:12

То тогава "онез"- демократично избраните трябва да са изпукали до девето коляно!!!А то виж не само не мрът ами като туморни клетки се множат във разни нови коалиции и партии! Та вервай си!!! Всеки един рано или късно си плаща....безплатен обяд няма , само България е по различно безплатния обяд и охолен живот е до гроб!

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?