2374
Следвайте ни

Втори мощен протест в Пловдив в подкрепа на Машора

Утре съдът решава дали да го пусне от ареста

viber icon

Протест пред Съдебната палата в Пловдив организират близки, роднини, колеги и приятели на Тошко Тодоров-Машора, научи "Марица". Той ще се проведе от 09.30 часа утре, като се очаква да присъстват десетки. Мирният протест ще предшества гледането на мярката на 64-годишния мъж от Столетово  в Апелативния съд. Към момента Машора е зад решетките, а адвокатът му Гънчо Гънчев ще настоява той да бъде освободен под домашен арест, каквото е желанието на близките му. 

"Един НЕВИНЕН Български гражданин НЕ трябва да е в затвора за престъпление,което не е извършил!", се казва в обявлението за протесните действия утре. 

Това ще е втори протест в подкрепа на Машора. Вчера бе по повод делото за екстрадиция, което в крайна сметка бе отложено за 28 октомври. Тошко Тодоров е в ареста след като гръцките власти заместиха името му в схема за трафик на бежанци. Полицията стига до него, след като възрастният мъж продал кемпер през есента на 2019-а. Новите му собственици не променят регистрацията. Така униформени хващат возилото с 28 бежанци, а в жабката откриват малкия и голям талон с името на Тошко Тодоров. Това се оказва и единственото основание за издаването на европейска заповед за арест и последващите действия в България. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Граматиков

Граматиков

13.10.2021 | 14:48

Аз предлагам, ако действително Машора е продал преди случая кемпера с нотариално заверен договор, някое лице да сезира прокуратурата и тук да се започне извънредно производство, вкл. срещу него за истинността на документа. Това вече ще е основание, да не се предава лицето в Гърция. Също ще има основание да се обявят за издирване купувачите на кемпера и евентуално да се изправят пред съда. Адвокатите на Машора трябва да са инициаторите.

Отговори
1 0
Калиспера

Калиспера

13.10.2021 | 12:42

След 2 седмици пред гръцкия съд ще са протестите. Само с greenpass! Да не забравите!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?