49
Следвайте ни

Втора порция арести за фалшивите сертификати в Асеновград и Раковски

Тримата лекари и стоматологът, които бяха задържани, са освободени след разпит

viber icon

Има още арестувани заради схемата с издаването на фалшиви зелени сертификати в Асеновград и Раковски. Това каза пред "Марица" заместник-районният прокурор Атанас Илиев. Той не посочи брой на задържаните, но уточни, че ситуацията е изключително динамична и разследващите работят активно. 

"Разпитваме огромен брой хора. Всички споделят информация, която е значима за обвинението. Първоначалните четирима задържани са разпитани като свидетели, снети са сравнителни образци на почерка и подписите им, след което са освободени. Надявам се скоро да имаме с какво още да се похвалим", посочи прокурор Илиев. 

Припомням, че вчера прокуратурата и полицията съобщиха, че са разкрили схема за издаване на фалшиви сертификати. Първоначалната информация сочи, че са издадени над 250 ментета от ваксинационните пунктове в медицински център в Раковски и в общинската болница в Асеновград. Иззети бяха над 20 000 декларации за информирано съгласие, които са в основата на измамата. Разследващите очакват да изскочат още много ментета. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?