2374

Врътката с кредити за 90 бона: Жертвите сочат с пръст измамниците, искат затвор

Близо 90 бона кредити. С толкова младата двойка Йордан Петков и Ралица Козарска са се облагодетелствали чрез кражба на чужди самоличности. 

Както прокуратурата съобщи по-рано днес, семейството от Стара Загора, което има дете на годинка, използвало доверието на близките си приятели - в случая млада двойка от Хисаря и жена от Асеновград, съученичка на Ралица. 

Както се изрази заместник-районният прокурор Атанас Илиев, това доверие е притъпило всякакво съмнение и бдителност, от което Йордан и Ралица се възползвали. 

Излъгали, че трябва да ги снимат и да им правят клипове, уж за създаване на карикатури и шаржове. Семейните приятели повярвали и измамната схема за 90 бона се активирала успешно. Чрез клиповете Йордан и Ралица успели да разкрият банкови сметки на имената на познатите си с лекота. След това кандидатствали и усвоили един след друг 9 кредита. 

Семейството живеело добре няколко месеца, но профукали по-голямата част от парите в онлайн сайтове за залагания. 

Днес, след като схемата бе публично оповестена, измамените показаха лицата си в социалните мрежи и се обявиха за справедливост. Те все още не могат да повярват колко лесно и неочаквано са били манипулирани до степен дори да не се усъмнят. 

Ивета Попова и нейната половинка Митко са от Хисаря. Третата жертва на измамата схема е Хрисиана Христова от Стара Загора. Те излязоха с пост в социалните мрежи, който има по-скоро предупредителен характер. 

"Аз, моя приятел и една наша приятелка( Хрисиана Христова ) сме едни от жертвите на тази измама.
Измамниците са Ралица Козарска и Йордан Петков. Нека всички,които имат съмнения да се проверят и ако има нещо да съобщят в Икономическа полиция. Пазете се", е написала Ивета. 


Както ви съобщихме по-рано днес Йордан е в ареста, а неговата половинка и съучастничка Ралица е под домашен арест, за да се грижи за детето им. Разследването по случая продължава. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?