49

Военният обясни за стрелбата след спор за паркиране: Нападнаха ме, помислих, че съм свършен! 

32-годишният военен Димитър Христакиев е действал при неизбежна отбрана. Това посочи в съдебната зала защитникът му адвокат Пламен Бонев, предаде репортер на "Марица". Той добави, че повдигнатото му обвинение е изключително тежко и че не може да се говори за опит за убийство. 


Самият военнослужещ обясни, че е на военна служба от пет години. Посочи, че паркирал, където видял свободно място, в случая пред въпросния гараж на ул. "Въча". 


"На мен това не ми приличаше на гараж. Спрях пред него. Отидох по най-бързия начин до китайския ресторант, за да поръчам храна за мен и за майка ми, за която се грижа. Връщам се и забелязвам, че автомобилът на Марио Маринов (собственикът на гаража) е спрял срещу моя, като възпрепятства да напусна мястото. Имаше няколко човека. Очевидно се познаваха. Докато вървях към колата, Маринов веднага започна да крещи "Тебе ли чакаме?". Казах, че ако е така, по най-бързия начин ще я преместя. Господинът не ме пусна да вляза в колата, а другите хора застанаха пред него. Срещу мен стоеше вербално агресивен и едър, мускулест мъж. Видях, че самата ситуация става сериозна. Казах, че не искам да създавам проблеми. В момента, в който изричах това това, започна да ме удря. Нанесе ми 4-5 удара. Паникьосах се. Помислих, че ако ме събори на земята и всички други ми се нахвърлят, аз съм свършен.  Това беше единствената ми реакция, която успях да възпроизведа в състояние на страх и паника. Извадих пистолета и стрелях, без да се целя към когото и да било. Исках просто да спра атаката срещу мен. В момента, в който чух изстрела, ми отне секунда-две, за да разбера какво се случва. Прибрах пистолета, влязох в колата, заключих я, позвъних на тел. 112, оставих пистолета и изчаках полиция", посочи задържаният военнослужещ. 


В момента съдът решава дали да остави  Христакиев в ареста. 


Очаквайте подробности!Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
napalma

napalma

24.10.2023 | 19:13

Кой каквото е търсил си го е получил. Другият път ще се научи тариката бияч на цивилизована реакция при подобни случаи.Няма да стои да го пребият много ясно. Правилно е направил.

Отговори
14 3
ffнмт

ffнмт

24.10.2023 | 19:10

Ако искаха да го бият, нямаше да викат полиция преди това.

Отговори
6 4
Защитавал е родината

Защитавал е родината

24.10.2023 | 17:24

Като истински редник.

Отговори
5 11
Потърпевш

Потърпевш

24.10.2023 | 17:15

С такива агресивни мутрободобни саморазправячи няма друг начин за самоотбрана! Ако някой си мисли че се приближаваме към Европа се лъже. В Бг сме се върнали в годините на мутрите.

Отговори
29 2
Не бързай със заключения

Не бързай със заключения

24.10.2023 | 17:24

Не сме чули версията на другата страна. Не стават за съдия.

Отговори
10 7
С големи букви пише ГАРАЖ 3 пъти

С големи букви пише ГАРАЖ 3 пъти

24.10.2023 | 17:14

Той не го вижда. Чудно как е успял да ги уцели.

Отговори
9 12

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?