71

Военен от Пловдив разля 90 000 литра гориво

Военен от Пловдив получи условна присъда след като не осъществи вменените му функции и разпиля гориво за над 90 бона. Редникът бил дежурен гориво-смазочни материали за провеждане на дневно-нощни полети. Според обвинението не положил достатъчно грижи за запазването на повереното му имущество и за възложената му работа, като нарушил определени правила, сред които че по време на експлоатация тръбопроводите трябва да бъдат под постоянно наблюдение и контрол, че не проверил, че гъвкавата връзка на всмукателния тръбопровод не бил свързан с общия тръбопровод, че при встъпване в дежурство не затворил спирателни кранове и т.н.

В резултат на това, че военият не наблюдавал и следял състоянието на резервоарите, тръбопроводите, крановете, съединителни муфи, фланцови връзки и уплътнители последвало разпиляване на 91 549 литра гориво, което изтекло на земята. 

Освен условна присъда - една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок, редникът ще трябва да плати глоба в размер на 500 лв. и разноските по делото. Наказанието е за неизпълнение на задълженията му. Магистратите го признават за невинен за разпиляване на имущество и за нанесени щети на стойност близо 170 000 лв. 


Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Жоро

Жоро

24.03.2023 | 14:36

Едно време в строителни войски ги правиха същите неща,та оцветиха бензина

Отговори
0 0
Дии

Дии

24.03.2023 | 12:41

Що ли си мисля че са откраднали 89 тона гориво и са разляли 1-2 тона и после са теглили чоп кой да се признае за виновен и да му лепнат една условна присъда. Това да изтекат 90 тона, ми то малко езерце щеше да има. Щяха да минат дни докато попие в земята.

Отговори
10 0
Безспорно

Безспорно

24.03.2023 | 12:13

Вина има. Но в момента всички кражби на нафта от офицерите вече са изчистени. Нека проверят колко души от ком. състав имат дизелови таралясници....

Отговори
11 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?