Следвайте ни

Внимание! Все повече бандити на токчета в Пловдивско

viber icon

Отчита се увеличение при престъпниците от женски пол в Пловдивско. Това сочи статистиката на Областната дирекция на МВР за първото полугодие на 2020-а. За първите шест месеца „лошите“ дами са 202, докато за периода от началото на януари до края на юни миналата година са били 131, тоест бандитките са с 71 повече. 

Най-много са бандитките, извършили икономически престъпления – 36. Чисто териториално, най-висок е броя на престъпниците на токчета в града – в района на Трето и Шесто районни управления, съответно 33 и 27.

Ръст се отчита и в броя на непълнолетните престъпници в Пловдив и региона. Макар и с малко, увеличението е факт. За първите шест месеца на тази година непълнолетните – между 14 и 17 години, които са прегрешили, са общо 97. За сравнение, за същия период на 2019-а те са 92.  Най-много са малките престъпници на територията на Трето районно в Пловдив, както и в Асеновградско. 

Престъпниците от чужд произход пък намаляват, сочат още данните на пловдивската полиция за първото полугодие на 2020-а. 27 са извършилите престъпления чужденци от началото на януари до края на юни, а за същия период на 2019-а – общо 33.

Общата картина за областта показва, че се отчита спад на престъпността в Пловдивско за шестмесечния период. За първото полугодие регистрираните престъпления са 3412, а от януари до юни 2019-а са общо 3564. 

През първите шест месеца най-висок е броят на престъпленията на територията на Първо районно – 375 и в Асеновградско – 423. Най-малко са в общините Раковски, Първомай и Хисаря. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?