71

Внимание, шофьори: Мощна акция на полиция и ДАИ в Пловдив, спират наред

Мощна полицейска акция се провежда в Пловдив тази сутрин. На ключови места в града и по входно-изходни артерии са разположени патрули и моторизирани полицаи. Те спират по няколко коли за проверка, като в акцията по метода "широкообхватен контрол" участват и служители на ДАИ. Униформените проверяват за абсолютно всичко - употреба на алкохол и наркотици, правоспособност, за поставени колани, неплатени глоби и т.н.

Акцията продължава и към този момент, като се превърна в една от най-обсъжданите теми в социалните мрежи. Шофьори например пишат, че на влизане в града, преди "Томов плаза", има три патрулки, шест сигми и даяджии. Полиция има при Панаира и на обръщалото в "Южен".  
 
Акцията стартира днес на територията на цялата страна, като акцент са също товарните автомобили. Ще се следи дали шофьорите на тирове имат редовни документи, техническа изправност на превозните средства, както и дали са претоварени автомобилите и дали е правилно разпределен товарът.

 От началото на годината има над 19 000 нарушения, предизвикани от водачи на товарни автомобили. През последните месеци има усложнена пътно-транспортна обстановка, има голям брой произшествия затова всички институции сме се обединили, че контролът е един от методите, по който могат да бъдат ограничени тези произшествия. Това каза Бойко Рановски, шеф на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

Около 10% от произшествията годишно са причинени от водачи на товарни автомобили и автобуси. Броят на жертвите е около 12-13% вследствие на тези произшествия, обясни още той.

Рановски каза още, че ДАИ са опреквани, че работят само в светлата част на денонощието. Той изрази надежда, че ще може скоро това да се промени.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

01.09.2022 | 12:42

карай УМНО стигни ЖИВ

Отговори
5 0
Кат терор

Кат терор

01.09.2022 | 12:12

Мачкай простите въртачи на гевреци!!!! Евала кат настъпвайте

Отговори
8 2
Smqh

Smqh

01.09.2022 | 11:15

Какво ги предупреждавате 70% от шаферите са неадекватни и агресивни, др въпрос е че са 60кг напикани и само се възпаляват а са на един шут живот, взимайте книжките на всички самоубийци!!!

Отговори
8 3
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

01.09.2022 | 10:42

БНБ ОБЯВИ НАД 42 МИЛИАРДА ЕВРО ВЪНШЕН ДЪЛГ--ВНИМАВАЙТЕ ШОФЙОРИ ОСВЕН ОТ ВАС НЕВИЖДАМ ОТКЪДЕ ДРУГАДЕ МОГАТ ДА СЕ СЪБЕРАТ ТЕЗИ ПАРИ ЗА ДА СЕ ВЪРНАТ ЗАЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ--СПРЕТЕ ЗА 1 ГОДИНА ДА ШОФИРАТЕ -ЗА ДА СЕ СПРЪТ МАЛКО МАРОДЕРСТВАТА СРЕЩУ ВАС

Отговори
9 4
Койчо

Койчо

01.09.2022 | 10:42

А в Изгрев къде е акцията. ????? Тормоз преди избори.... Номера. ... :)

Отговори
18 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?