71

Внимание! Крадат пенсии пред пощенските клонове в Пловдив

Сръчни джебчии се навъдиха покрай пощенските клонове в Пловдив, сигнализираха до "Марица" бдителни граждани. Конкретният пример, който сочат, е от пощата в кв. "Кючук Париж". Там заварили баба да плаче, че е останала без пенсията си. Чантата й била прорязана, а през прореза неусетно е измъкнато портмонето й с току що взетите пари. Жертвата на джебчия споделила, че въобще не е разбрала как се е случило. 

Подобни случаи има и в други квартали на Пловдив, като например "Кършияка" и "Смирненски". Апашите са се ориентирали към пощенските станции, като тенденцията е още по-отчетлива след вдигането на пенсиите и изплащането на ковид добавките. В дните, в които пощенскиет служители дават пари, джебчиите "засядат" в района и дебнат. Така или иначе пенсионерите са лесна мишена и стават още по-лесна, когато не бдят. Извършват удара си и се оттеглят тихомълком, както е последния случай в "Кючук Париж". 

Рядко прибягват към силови методи, но не е изключено ако по някакъв начин пенсионерът окаже съпротива. 

През последния месец бяха и доста съобщенията в социалните мрежи от близки на пенсионери, които търсят съдействие за изгубена пенсия. В много от тези случай обаче се е случило именно това - джебчии са отмъкнали парите, а жертвите дори не са разбрали, след което си мислят, че някъде са ги изпуснали и изгубили. 

Съветът към пенсионерите е да държат парите си под око и да стоят настрана от съмнителни лица. Ако забележат такива или станат жертва на кражба, то веднага да уведомят полицията. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Споко

Споко

09.06.2022 | 17:07

дамаджаната ви пази.....

Отговори
1 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?