Следвайте ни

Окончателно: Ето колко ще лежи джигитът, убил четирима при кататрофа до Скутаре

viber icon

Влезе в сила присъдата на Окръжен съд – Пловдив за катастрофата на  разклона до пловдивското село Скутаре с четири  жертви. Апелативният съд прекрати производството по делото, след като подсъдимият Андон Огнянов оттегли жалбата, с която обжалваше наложеното му наказание. 

На 10 февруари тази година Пловдивският окръжен съд го осъди на 6 години и 8 месеца лишаване от свобода, като го призна за виновен в извършване на катастрофа с четирима загинали. Делото беше разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като Андон призна вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Затова наказанието му бе намалено от 10 години лишаване от свобода с една трета. 

Със същата присъда съдът го лиши от право да управлява МПС за период от 7 години.

Огнянов беше признат за виновен в това, че на 27 март миналата година, шофирайки БМВ-то си в района на село Скутаре , е навлязъл и се движил в лентата за насрещно движение, без да извършва изпреварване или заобикаляне. Младият мъж е карал със скорост от 109 км/ч, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта на четирима. 

Баща, син, чичо и племенник от Кърджалийско загинаха при зверската катастрофа. И четиримата са работили в сферата на строителството.

"Съжалявам за всичко и се признавам за виновен", каза в съдебната зала Андон през февруари. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?