46

ВКС потвърди: Звярът Миленко, убил жена си с ритници, ще лежи 20 години

48-годишният Миленко Рангелов, който преби до смърт съпругата си Сийка на 20 октомври 2021 г. в Шекер махала, ще лежи в затвора 20 години. Това постанови Върховният касационен съд, като потвърди по-ранните решеният на Апелативния и Районния съд в Пловдив.

Рангелов е признат виновен в това, че на 20.10.2020г. в гр. Пловдив, умишлено е умъртвил жена си Сийка, като деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин чрез нанасяне на побой с ръце и крака в продължение на цял ден, като подсъдимият периодично употребявал алкохол. Почивал си в съседната стая, след което отново започвал да й нанася удари, докато тя престанала да реагира. Той ще изтърпи и отложеното наказание от 11 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, постановено от Пловдивски районен съд за хулигански прояви.

Във Върховния касационен съд делото е образувано по жалба на подсъдимия. След като я разгледа по същество, съставът на ВКС намери, че жалбата е неоснователна. Не е подминато нито едно съществено и от значение за делото обстоятелство, не са останали неоценени или са останали недооценени факти. Няма допуснато нарушение на материалния закон, квалификацията на деянието е правилна. 

Според върховните съдии наказанието е определено в достатъчна степен снизходително, при наличните още две и по-тежки алтернативи за налагане на наказание. Целите на наказанието не могат да бъдат постигнати с по-ниско по размер такова, нито в индивидуална перспектива, нито от гледна точка на обществените интереси. Изтъкнатите лично от подсъдимия съображения за необходимост от това да се грижи за децата си, са изцяло несподелени от ВКС, особено като се вземе предвид, че е лишил децата от грижите на майката. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

03.02.2023 | 16:48

А ЗАЩО ЗАКОНА НЕ Е ПРЕДВИДИЛ НАКАЗАНИЕ И ЗА КРВАТА КОЯТО МУ Е ТУРЯЛА РОГАТА С НЕГОВ БРАТОВЧЕД??-ЩОМ ЗАКОН ЗА КРВИТЕ НЯМА-СЛЕДОВАТЕЛНО ЩЕ СЕ ИЗВЪРШВАТ И САМОУПРАВСТВА

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?