3906

ВКС посече с 20 години затвор баща, изнасилил дъщеря си 13 пъти в Пловдив

Върховният касационен съд потвърди - 20 години строг затвор за баща, изнасилил малолетна дъщеря и блудствал със сина си в Пловдив.


Върховните магистрати отмениха решението на Пловдивския апелативен съд и на Окръжен съд – Пловдив единствено в частта относно увеличаване на максималното наказание с 4 години.

Според Върховния касационен съд наказанието от 20 години лишаване от свобода е максимално предвиденото за престъплението. 

С присъдата на Окръжен съд – Пловдив, която бе изцяло потвърдена от Пловдивския апелативен съд, бащата е  признат за виновен в това, че в периода от неустановена дата през месец февруари  2020 г. до 24.02.2021 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление тринадесет пъти се е съвкупил с дъщеря си, ненавършила 14 години, като я принудил със сила и заплашване. 

Той е признат за виновен и в това, че  на неустановена дата през месец февруари 2021 г., в гр. Пловдив, е извършил действия на полово удовлетворение със сина си, като е употребил за това заплашване и е използвал положение на зависимост и надзор, като деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст. 

На бащата е наложено едно общо най-тежко наказание в размер на 20 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. 

Със същата присъда Пловдивският окръжен съд го осъжда да заплати на дъщеря си сумата от 25 000 лева, а на сина си сумата от 5000 лева, представляващи обезщетение. 

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 6 оценки
5/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
С пожелание съкилийниците му най-редовно да му връщат жеста

С пожелание съкилийниците му най-редовно да му връщат жеста

01.04.2024 | 15:18

И по най-заслужен за него начин!

Отговори
7 0
Тук не виждам защо обезщетението към сина трябва да е 5 пъти по-малко?

Тук не виждам защо обезщетението към сина трябва да е 5 пъти по-малко?

01.04.2024 | 15:16

Трябва да е същото,дори завишено в размер впредвид пола и психичните и физични вреди,които е нанесъл?!

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?