49
Следвайте ни

ВКС отсече: Ексшефът на районното в Раковски и четирима полицаи влизат в затвора

viber icon

Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което са потвърдени наказанията на петима подсъдими полицейски служители, осъдени за грабеж на цигари и вземане на подкуп.

Разузнавачът от Криминална полиция към ОД на МВР – Пловдив Петър Атанасов и полицаят от Общинска охрана Стефан Модев са осъдени на по 6 години лишаване от свобода. Съдът ги е лишил и от право да заемат длъжност в МВР за период от 6 години. На С. М. е наложена и глоба от 6000 лева.

Двамата са признати за виновни в това, че през декември 2016 г. в Пловдив, в съучастие са извършил грабеж на цигари без бандерол и пари на обща стойност 41 502 лева от владението на Метин Мустафа, с намерение противозаконно да ги присвоят, като са е употребили за това сила и заплашване и грабежът е в големи размери.

Полицаят Стефан Модев е признат за виновен и по второ обвинение за това, че на 15.03.2017 г. в гр. Раковски, обл. Пловдив, в съучастие с началника на РУ Раковски Г. И. и полицаите от същото управление Валентин Гоцев и Желязко Колев, са взели подкуп от 10 000 евро от бизнесмена Метин Мустафа от Пловдив.

Съдът е осъдил началника на РУ Раковски Георги Илиев на 5 години и лишаване от свобода и глоба в размер на 5 000 лева, като го е лишил от право да заема длъжност в МВР за срок от 6 години.

Валентин Гоцев е осъден на 4 години лишаване от свобода, глоба в размер на 4000 лева и лишаване от право да заема длъжност в МВР за срок от 5 години.

Желязко Колев е осъден на 3 години условно лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок и глоба от 3 000 лева, като е лишен от право да заема длъжност в МВР за 4 години.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Журналистите

Журналистите

22.11.2021 | 13:38

на Марица отново преписват съдебните бюлетини, без да мислят. Тези хубавци няма да влизат в затвора, а скоро ще излизат от него. Даже може и да осъдят държавата като надлежали - всичките работят от много време и са натрупали стаж.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?