Следвайте ни

Вижте присъдата на бащата, който закла родния си син

viber icon

Окръжният съд в Пловдив произнесе присъдата на Йордан Филипов, който уби сина си – 35-годишния Цветан, в село Козаново. Бащата ще лежи в затвора 16 години при първоначален строг режим.  Той е осъден да заплати и обезщетения на двама души в размер на 150 000 лв. за претърпени неимуществени вреди.

По време на съдебното заседание днес бе приета експертиза, която доказва, че Цветан е страдал от  алкохолна зависимост и е имал остра нужда от лечение. Това било съпроводено с психични проблеми, които водели до агресия. Убитият Цветан Филипов е постъпвал два пъти за лечение в клиники заради алкохолна зависимост и епилепсия. 

Пред магистратите днес бащата каза, че много съжалява за случилото и призна вината си.  

Кървавата трагедия се разиграла на 14 юли миналата година в ранчо в местността Юрта в селото. Бащата и синът му седнали да пият в събота вечер, след като си свършили работата по овошките.  Обърнали литър и половина ракия и започнали да се карат. Цветан буйствал, падал по земята и трошил всичко наоколо. По някакъв начин баща му успял да го усмири и да го сложи да полегне. Два часа по-късно пияният син се събудил и бил още под влияние на изпития алкохол. Грабнал нож, с който преди това си рязали сланина, и нападнал баща си Йордан. След схватка, родителят успял да изтръгне ножа от ръцете му и го заклал. Наръгал го три пъти – веднъж във врата и два пъти в гръдния кош.  Цветан издъхнал.  

След жестокото убийство, Йордан се обадил на свой приятел, както и на кмета на селото Атанас Тянев, както заявил, че синът му Цветан си е прерязал вените и трябва да го погребват. 

Кметът на селото тръгнал към ранчото и видял кървавия ужас, след което подал сигнал в полицията за извършеното престъпление. 

Бащата Йордан, който карал камион, има още един син в Асеновград. Убитият му син Цветан нямал деца, работел като заварчик. 

 Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?