Следвайте ни

Вижте каква съдба грози убиеца на малката Дамла

viber icon

Върховният касационен съд потвърди решението на Пловдивския апелативен съд, с която е увеличено наказанието, наложено  на Мехмед Хасан, от 23 на 25 години лишаване от свобода.  

Окръжният съд в Кърджали е признал подсъдимия  за  виновен в това че, на 17.12.2017 г. в Момчилград умишлено е умъртвил седемгодишно момиченце Дамла, намиращо се в безпомощно състояние, като престъплението  е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата. Подсъдимият е признат за виновен и по второ обвинение за това, че е влязъл в чуждо жилище през нощта със специално техническо средство ключ.


В решението си от месец януари 2019 г. апелативните магистрати посочиха, че увеличеното наложено наказание от 25 години лишаване от свобода спрямо Мехмед Хасан отговаря на изключително високата степен на обществена опасност на престъплението и на много високата степен на обществена опасност на самия извършител
    Мехмед Хасан е осъден да изплати по 150 000 лева обезщетение на родителите на  пострадалата и 100 000 лева на нейната баба за претърпени неимуществени вреди.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?