71

Вещи лица за бившето ченге от Пловдив: Страда от синдром на алкохолна зависимост 

Бившият полицай Иван Дачев, който е обвинен за жесток побой и последвала смърт на баба му, страда от алкохолна зависимост. Това гласи заключението в изготвената от вещи лица комплексна съдебно психиатрична психологична експертиза, представена в съдебната зала, предаде репортер на "Марица". 

В изготвената експертиза е посочено още, че Дачев често сменял работата си и трудно се адаптирал в професионална среда. 

"Експертизата е на база на дознанието и след личен преглед. Разполагали сме с всички показания до момента, и след две срещи с Дачев - едната в четвърто РУ, другата в специализирано заведение", обясниха вещите лица. 

Защитникът на Иван Дачев - адв. Търновалийски настоя да разбере как точно са стигнали до извода, че обвиняемият страда от алкохолна зависимост. 

"Ние сме установили че при него има синдром на алкохолна зависимост, след като е направен анализ на данните, свидетелски показания, преглед и изследване, както и пълен комплексен анализ", посочиха отново те. 

Самият Дачев казал при разпит след задържането му, че в последната една година се случвало да се напива рядко, един път в месеца. 

На днешното заседание 10 от призованите вещи лица не се явиха - някои от тях, заради висока служебна ангажираност, други пък защото са нередовно призовани. Адв. Търновалийски подчерта, че държи те да присъстват в залата и да бъдат разпитани, защото са изготвили седморна експертиза, както и единични, включително на починалата от побоя възрастна жена, докато е била жива. В тази връзка той поиска отлагане на делото. "Искам обяснения за тази тяхна огромна ангажираност", каза той към съда. 

Прокуратурата се съгласи с това искане. В крайна сметка процесът ще продължи с разпит на неявилите се вещи лица и двама свидетели, в това число бащата на Иван Дачев - Запрян на 24 април 

Адв. Търновалийски пожела химико-токсилогичната експертиза да се приеме без явяване на изготвилите я две вещи лица, които са от ВМА-София. Тя гласи, че кръвната проба за алкохол на подсъдимия е отчела 0,87 промила.Освен това защитникът отправи няколко искания - съдът да изиска цялата здравна документация на починалата Гена от личния й лекар, както и от НЗОК. 


Окръжният съд уважи всички искания, като на следващото заседание на 24 април ще се разпитат останалите вещи лица и свидетели, очаква се и да бъде представена поисканата налична здравна документация.


След като минат разпитите, на по-следващо заседание самият Иван Дачев ще даде обяснения. 
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Трифил

Трифил

06.03.2024 | 13:44

Бащата, бащата Запрян Дачев трябваше да е на неговото място, а не това момче с унищожена психика от бащата. Колко далавери минаха през ръцете му докато беше кмет на "Марица", но уви, ще е поредния негоден управник, който ще се изниже безнаказан.

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?