46

Вещи лица във ваканция спънаха делото срещу д-р Иван Димитров

Вещи лица във ваканция се оказаха причина за отлагане на делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството Жоро Джевизов - Плъха. 

Родителите на убития Джевизов, както и четири вещи лица не се явиха в залата на Апелативния съд. Адв. Елдъров, който представлява почернените роднини пък бе заместен от негов колега - Славчо Николов. Така или иначе ход на делото бе даден.  Извърши се разпит на двама свидетели - бивш полицай, тогава бил младши разузнавач във Второ районно, и собственик на магазин за хранителни добавки, от когото МВР е иззело записи от видеокамери. 

Полицаят разказа, че с негов колега били изпратени на мястото, където е открито тялото на Джевизов, за да търсят записи от видеокамери и свидетели. "Установихме, че има две камери на магазин за хранителни добавки. Изискахме записите. След това проведохме беседи с живущи в района. В къщата на Димитров, на първия етаж ни отвори жена. Питах я дали е чула шум през нощта. Тя каза, че повече може да ни каже нейния племенник Димитров, който живее на втория етаж. Качихме се, той ни посрещна и ни покани в дома си", каза бившият разузнавач. Пред него докторът обяснил вече познатата история - че видял лампа в гаража да свети, слязъл, а там го изненадал Джевизов. Сборичкали се, след това мъжът от ромски произход избягал. 

Тъй като свидетелят не беше категоричен по няколко важни момента от фактологията, от прокуратурата пожелаха да бъдат прочетени показанията му, които дал преди 5 години. В доклада си, бившият полицай отбелязал, че камерите за видеонаблюдение се активират само при движение, като така има липса на големи отрязъци от време. На видеозаписите се виждал как Димитров държи пистолет, облечен с яке и обут с чехли.  След малко се появява неговият приятел, на когото позвънил в онази вечер. Двамата многократно минавали от едната в другата посока, от и към бул. "Шести септември".

Вторият разпитан свидетел бе собственикът на магазина за хранителни добавки, от когото са поискали записи от видеокамерите. Той подчерта, че повече от година обектът не работи. Бе питан за фирмата, която се грижи за видеонаблюдението, след което прокуратурата и защитата нямаха повече въпроси и го освободиха. От обвинението настояха за разпит на вещите лица във връзка с изготвената и назначена експертизи. Заради това делото се отложи и съответно насрочи за 3 юли.

Припомняме, че Апелативният съд в Пловдив отмени оправдателната присъда на медика и му даде 2,5 години условно с изпитателен срок от 4 години. Това решение обаче е отменено след протест на близките, както и на защитниците на Димитров. Убийството стана в нощта срещу 2 март 2018 г. до Областната управа. Джевизов влязъл да краде в гаража на Димитров. Докторът видял, че свети и слязъл да провери, като взел със себе си и незаконния си пистолет. Там заварил Плъха. Крадецът първо го замерил с нож, след това с метална табела. Тогава Димитров стрелял с пистолета. Джевизов избягал, но на сутринта го откриха мъртъв върху предния капак на автомобил. 

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 3 оценки
4.3/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Пациент

Пациент

30.05.2023 | 20:48

Оставете доктора да работи и да спасява човешки животи. Вярно, че е убил ефин плъх но е спасил стотици хора

Отговори
6 0
На Иван Димитров - Доктора ще му се размине пак

На Иван Димитров - Доктора ще му се размине пак

30.05.2023 | 15:50

Като на истински бос.

Отговори
11 12
Затвор за КАЧАКА

Затвор за КАЧАКА

30.05.2023 | 18:21

Ей, магал въш*ив - доктора нищо не е направил, защитил се е, ясно! Ти, какво би направил срещу шиба*ия ма*гал?

Отговори
8 3
Доктора е убил човек

Доктора е убил човек

30.05.2023 | 18:51

заради несъстояла се кражба. Или на докторите е позволено всичко? Като ти гледам просташкия коментар, ти дори и доктор не си. Или греша?

Отговори
2 6
123

123

30.05.2023 | 19:35

Трябва ли да съм доктор?! Ако някой нахлуе в твоя собственост и си застрашен, как би постъпил? Сигурно ще му кажеш спокойно и ще му дадеш, каквото имаш от джобовете си и ще го изпратиш по живо, по здраво... СТРАХОТНА ЛОГИКА! НА БАС, ЧЕ СИ РЕДОВИ ПОЛИЦАЙ, ТЕ НЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ.

Отговори
7 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?