3906

Вещи лица отсвириха делото срещу Денис, дупчил жена си отвертка

Само едно вещо лице се яви на заседанието по делото срещу Денис Русиков. За днес бяха призовани голям брой свидетели и експерти, но малцина изпълниха ангажимента си, което наложи насочване на делото за друга дата. 

Следващото заседание ще бъде след 2 месеца - на 28 август сутринта. Тогава се очаква да се явят призованите свидетели и вещи лица. 

50 % от призованите посочиха уважителни причини за отсъствието си от залата, както медицински, така и такива, свързани с планиран отпуск и пътуване в чужбина. Останалата част, обаче, не са посочили такива. 

Денис Русиков е с рекордните девет обвинения, които са от различно естество. Първото е за това, че е отвлякъл 23-годишната жена, второто е, че противозаконно я лишил от свобода, третото - че я принудил да признае, че му е изневерявала и да употреби против волята си наркотици. Четвъртото обвинение гласи, че е причинил на половинката си средна телесна повреда, изразяваща се в счупвания на ребра. Петото и шестото обвинение е за това, че на няколко пъти й причинил леки телесни повреди – кръвонасядания по тялото, контузии на носа, охлузвания на главата, краката, лицето, кожни дефекти по повърхността на гръдния кош, причинени от изгаряния със запалена цигара. 

Седмото обвинение е за това, че е причинил на друга 24-годишна жена на два пъти леки телесни повреди, изразяващи се в кръвонасядания по лицето и тялото, като деянията са извършени в условията на домашно насилие, с особена жестокост и по начин особено мъчителен за пострадалата.  Осмото обвинение е за това, че в Лайпциг се заканил с убийство на пострадалата 23-годишна жена. Деветото обвинение е за това, че е откраднал златно синджирче  с висулки, златен пръстен, както и сребърно колие от половинката си.
 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?