Следвайте ни

Верона Резиденс бута къща на 20 м от Общината ВИДЕО

viber icon

Строителната компания "Верона Резиденс" бутна емблематична старинна сграда в Цар-Симеоновата градина, под носа на общината. От кметството обявиха, че знаковият имот на ул. "Гладстон" е съборен в края на миналата седмица, но според живеещи в съседство разрушаването му не е станало за ден, нито за седмица. Според хората бутането е продължило поне 20 дни. Те нямат отговор на въпроса как за това време нито един общинар не е видял, че красивата къща се разрушава. При целия прахоляк, който тежката строителна техника на фирмата е вдигала дни наред, е невероятно как строителната площадка е останала невидима за градската администрация, която се намира само на 20 метра от въпросната сграда.

Действията на строителя са убегнали от вниманието и на главния архитект Юлиана Петрова, която е в продължителен отпуск по неизвестни причини. Отделите в общината, които издават разрешителните за ремонти, явно също са зле с координацията, след като не са забелязали  незаконния акт, коментират пловдивчани.

Заради незаконното събаряне на сградата още в петък пловдивската прокуратура разпореди да започнат проверки по случая. Днес разрушеният обект е бил посетен от служители на Икономическа полиция, натоварени с разследването.

Видео, изпратено от читатели на "Марица", показва едрогабаритната техника на строителя, разрушила знаковия обект.

Собственик на съборената къща е фирма "Неокор билдинг" ЕООД, регистрирана в Пловдив. Дружеството е с основен предмет на дейност строителство на сгради и строителни съоръжения, реконструкции, обзавеждане на недвижими имоти с цел отдаване под наем, лизинг или аренда и т.н. Едноличен собственик на фирмата е Светослав Йорданов Митов. Според търговския регистър негови са едноличните дружества "Вероника резиденс", "Верона сити център" и "Палас 27".

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

пак ли тоя

пак ли тоя

11.06.2019 | 19:06

маминия задължително е в далаверата. пак се прави на умряла лисица,ама вече няма кой да излъже

Отговори
7 1
Ник

Ник

11.06.2019 | 18:15

Вероника и общината може да работят заедно. В бъдеще Пловдив ще става по сив и безличен.

Отговори
5 1
мафиоти

мафиоти

11.06.2019 | 16:38

Така е при Тотев! Все недовидял и недоразбрал! Така и Тютюневия квартал пламна, така и никакви санкции няма, така лекичко се подбутват сгради, които им пречат на големите градежи, които ще изникнат по тези места. Както стана и с архиологическите разкопки и градинката на Мария Луиза (срещу църквата Св.Петка), които бяха съсипани и изникна един мастодонт, които дори прекрачи тротоара...

Отговори
23 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?