Следвайте ни

Вендета! Миню Стайков към Арабаджиев: Мъртъв си

viber icon

Гангстерската война между двамата мастити производители и контрабандисти на нелегални цигари - Миню Стайков и Антон Арабаджиев, се води от миналата есен след зрелищната акция на МВР, при която бе разбита фабрика за папироси, скрита в мандра в Карнобат, контролирана от алкохолния бос, пише "Уикенд".

Оттогава Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров са в ареста, а четвъртият ключов играч - Стайко Стайков е на свобода, уж за да се лекува.

В събота бе разкрита истинска бомба за мръсната връзка между Антон Арабаджиев и Стайко Стаков. Двамата заедно са въртели така нелегалния склад, разбит от полицаите. 

Според оперативната информация на МВР, събирана и чрез СРС-та, престъпната група на Миню Стайков държи отговорен за акцията на МВР доскорошния си ортак в бизнеса с цигари Антон Арабаджиев. Гологлавият пловдивски аферист също бе ударен от МВР неотдавна, когато ченгетата нахлуха в нелегалната му цигарена фабрика в пловдивското село Труд.

Арабаджиев съумя да се изплъзне от хайката, спасявайки се с бягство в Гърция и оттогава е издирван от властите. 

Според криминалистите, разследващите цигарени афери, именно Арабаджиев е мозъкът на сладкия бизнес с производство и трафик на нелегални папироси. Пловдивчанинът съдейства през 2016 година на Миню Стайков, а и на семейство Станоеви - Бирмите, да изградят фабриките си за цигари, като им осигурява модерна техника и работна ръка. 

"Арабаджиев намираше оборудването, а и квалифицирани работници за тайните цехове. Вносът на работна рука се осъществяваше през Уикрайна и Молдова, а работниците се сменяха на всеки 6 месеца. Те получаваха заплати от по 1200 - 1500 долара", разказва близък до разследването. 

Само фабриката в Карнобат, контролирана от фамилия Стайкови, печели през 2017 година около 70 милиона от производството на нелегални цигари. 

Още през лятото на 2018 година в разстояние само на 2 дни  обаче петте нелегални фабрики за цигари са ударени от МВР. Единствената, която не е атакувана от антимафиотите, е тайно действащият цех в село Труд на Антон Арабаджиев. 

Това дава основание на Миню Стайков да заподозре съмишленика си в цигарения бизнес в предателство. 

Според близки до разследването дни след като е въдворен в ареста, Стайков се сдобива с нелегален телефон, от който провежда разговор с доскорошния си ортак Антон Арабаджиев. "Отвсякъде ми казват, че ти си предателят! Мъртъв си!", заплашва алкохолният бос доскорошният си партньор от Пловдив.

Оказва се, че Арабаджиев наистина подава информация на криминалистите чрез свои познати в МВР, за да избегне разследване срещу себе си. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?