Следвайте ни

Велосипедист помля старица на пешеходна пътека, брои ѝ над 12 бона

viber icon

Колоездач се вряза в 80-годишна баба на пешеходна пътека на възлово кръстовище в Пловдив и я осакати, научи "Марица" от свои източници. Не я забелязал навреме и се стигнало до зверския удар. Случката датира от края на октомври 2018-а, но едва преди два дни магистратите излезли с решение по казуса. Според него велосиппедистът трябва да плати близо 12 бона на пострадалата - над 2500 лв. за разноски по лечението и 9 бона обезщетение за причинените болки и страдания в резултат на инцидента. 

Във въпросния ден старицата застанала на кръстовището и тръгнала да пресича на пешеходна пътека тип "зебра". За тази цел пропуснала кола и навлезнала на пътното платно. В този момент обаче върху нея връхлетял велосипедиста. Тя паднала на пътното платно на дясната си страна и останала легнала на земята и се превивала от болка. 

Свидетели на инцидента ѝ се притекли на помощ, вдигнали я и поставили да седне на тротоара. Свързали се по телефона със зет ѝ, за да му съобщят за случилото се. Той пристигнал на мястото  и я видял седнала на бордюра, като той и други хора се опитали да я поставят на стол, но не успели. На място пристигнал екип на бърза помощ, който извършил преглед и я закарал в УМБАЛ „Св. Георги“. На следващия ден ѝ била извършена по спешност операция. 

Междувременно колоездачът сам посетил полицейското управление и признал за случилото се. Срещнал се със старицата и с дъщеря ѝ, като заявил, че ще поеме разходите за лечението. Предвид обещанието, жалбата била оттеглена. След като това се случило обаче, велосипедистът спрял да си вдига телефона. Било заведено дело, а до решение магистратите стигнаха преди 2 дни.  То може да с еобжалва в рамките на две седмици пред Окръжния съд в Пловдив. 
Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?