Следвайте ни

Възмездие: Илиян уби годеницата си Милена, ето какво го чака

viber icon

15 години лишаване от свобода при първоначален строг режим е присъдата на пловдивския Окръжен съд за Илиян, който уби годеницата си Милена. Приспада се времето от 2017 до днес, тъй като осъденият вече е бил в затвора. Съдът присъди също и по 180 000 лева кръвнина за родителите на жертвата.

Преди две години друг състав на окръжния съд призна подсъдимия за виновен в това, че умишлено е умъртвил приятелката си Милена и го осъди на 14 години затвор. Съдът не прие твърдението на прокуратурата, че убийството е извършено с особена жестокост.

По-късно делото беше разгледано от апелативния съд в Пловдив, а след това стигна и до Върховния касационен съд. От ВКС върнаха делото срещу Рангелов за убийството на Милена за ново разглеждане от друг съдебен състав на Окръжен съд Пловдив. Делото беше разгледано по общия ред и така се стигна до днешната присъда.

Делото беше допълнително забавено и от внезапната смърт на адвокат Розалина Апостолова, която представляваше Илиян пред магистратите.

Жестокото престъпление се разигра на 28 декември 2016 г. в пловдивското село Куртово Конаре. Процесът стартира в средата на 2017 г. Делото многократно е отлагано, а подсъдимият сменя на няколко пъти защитната си версия.

Младежът и годеницата му Милена Динова се скарват жестоко малко преди убийството. След празненство с приятели Илиян се прибрал у дома и легнал да спи. Тогава Милена, която се готвела да излезе за нощна смяна на работа, започнала да го обижда. Той взел нож от чекмеджето и тръгнал след нея. "Кво искаш ти", креснал той, обърнал я и забил ножа под гърдите й. Той искал само да я сплаши, да я одраска с ножа, но острието потънало дълбоко и Милена се свлякла на земята. В този момент Илиян избягал, измил ножа и си легнал.

Изненадващо, на едно от заседанията по делото за убийството Илиян прави обратен завой. Той заявява пред магистратите, че казаното от него пред полицейската камера е лъжа. Принуден е да го изрече, тъй като е подложен на тормоз и дори бой. 

Родителите на Милена Динова настояваха убиецът да бъде пратен в затвора доживот. Те поискаха и 400 000 лева кръвнина.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Овъзмездител:

Овъзмездител:

29.06.2020 | 16:02

Най-накрая този б*клук да си получи заслуженото, макар и да не е доживот, което би било далеч по-справедливо!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?