49

Васко, заклал госта си в Първомай, пред съда: Искам възможно най-малкото наказание!

В рамките на месец апелативните магистрати ще се произнесат с решение

Искам възможно най-малкото наказание. Това каза пред магистратите от Апелативния съд Васко Колев, който заколи свой гост в дома си в Първомай в началото на миналата година, предаде репортер на "Марица". 

Припомняме, че през октомври арестуваният за убийството призна изцяло вината си пред Окръжния съд. Така присъдата му бе намалена с 1/3 от 18 на 12 години лишаване от свобода. В последствие Васко не обжалва наказанието, но това правят както прокуратурата, така и близките на жертвата Димитър Митев. 

Днес в съдебната зала представителят на прокуратурата изтъкна, че присъдата е в нарушение на закона и е занижена неправомерно, защото след промените в НПК през 2019 г. не се допуска признаване на вината, водещо до редуциране на наказанието, когато става въпрос за умишлено причинена смърт. 

Защитникът на Васко пък помоли магистратите да се съобразят с всички обстоятелства и да постановят присъда, ориентирана към минимума.  Предстои Апелативният съд да се произнесе с решение в рамките на месец. Очаква се наказанието за убийството да бъде завишено, каквото е искането на прокуратурата и на близките на жертвата Димитър Митев. 

Убийството стана на 24 срещу 25 януари 2022 г. в къщата на Васко в Първомай. Там той и жертвата употребили много алкохол. Между двамата възникнал спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл госта си „сводник“.  Той от своя страна се ядосал и го ударил два пъти с юмрук. Васил решил да му отмъсти и го пробол с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в областта на корема. Двамата излезли извън къщата. Там гостът паднал на земята, а Васил го откарал в болницата. Няколко часа по-късно пострадалият починал от нараняванията.  
Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
А награда не искаш ли?

А награда не искаш ли?

19.01.2023 | 12:39

Вижте го само.

Отговори
1 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?