Следвайте ни

ВАС ще разгледа казуса с кмета на Калояново на 31 март

viber icon

За 31 март е насрочено делото във Върховния административен съд, свързано с жалба на кмета на Калояново. Георгиев обжалва решението на Пловдивския административен съд, с което се отменя отказа на ОИК да прекрати кметските му пълномощия заради влязла в сила условна присъда за шофиране под въздействието на дрога. Магистратите ще разгледат казуса от 14 часа в последния ден на март. 

Припомняме, че Апелативният съд в Пловдив поряза кмета на община Калояново Георги Георгиев, който поиска възобновяване на делото срещу него. На 12 ноември той бе осъден на 8 месеца лишаване от свобода условно, 400 лв. глоба и лишаване от книжка за 1 г. и 6 месеца заради шофиране под въздействие на кокаин. Два дни по-късно управникът призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата за наказанието си, а пловдивският районен съд го одобри.

Впоследствие обаче Георгиев депозира молба в Апелативния съд в Пловдив за нов процес за дрогата. Той предприе тази стъпка, понеже след споразумението и условната присъда, която е наказателна, трябваше да напусне поста кмет на Калояново. Магистратите му отказаха с мотив, че вече е имал процесуалната възможност да не се съгласи със споразумението.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Съд...

Съд...

22.02.2021 | 19:13

Кафа от тоя кънтри тъ.п.ак...като шмърка и като ум.ре за власт....да го шкартират и да го осъдят...по заслуги....

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?