49
Следвайте ни

В "Тракия": Пенсионер източи банковата карта на приятел в магазин

viber icon

66-годишен пенсионер напълни торбите в супермаркет в кв. "Тракия" на гърба на свой приятел, научи "Марица".  Възрастният пловдивчанин се възползвал от доверието му и успял да вземе банковата му карта. С нея се втурнал към магазина и в рамките на малко повече от половин час напазарувал за близо 250 лв. 

За да не буди съмнение и да са по-малки сумите на плащанията, дядото минал през касата общо три пъти - веднъж за сметка от 93 лв., след това са 64 лв. и накрая за 90 лв. 

Картата била безконтактна и пенсионерът не срещнал никакви трудности да си свърши работата. След това незабелязано върнал платежния инструмент. След няколко дни обаче наивният приятел установил липсата. При проверка разбрал, че някой е плащал с тази карта в конкретния магазин. Така сам стигнал до заключението кой е виновника, знаейки програмата му. 

Подал сигнал в полицията. Песнионерът бил изправен пред съда, а магистратите му дали 3 месеца затвор условно, с 3 години изпитателен срок. 

яд
Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?