Следвайте ни

В подкрепа на Митко: Колекцията от протестни чорапи в "Капана" расте СНИМКИ

viber icon

Протест събра пловдивчани и днес пред заведението на Ивайло Пенов "YellowDot" в квартал "Капана". Недоволството срещу действията на бившия адвокат и настоящ бизнесмен постепенно стихва след действията на полицията и прокуратурата, но освен задържане, протестиращите искат и ефективна присъда. В днешния следобед още няколко чифта протестни чорапи полетяха към оформилата се купчина пред заведението.  На място дойдоха около 10-15 души, но, както те самите казват, са напълно достатъчни, за да демонстрират, че няма да търпят подобно поведение, като това на Пенов, в квартал "Капана". "Такива хора нямат място тук. Този, който си позволява да се държи като човек, който е над закона, трябва да си получи заслуженото", казаха те. Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев коментира случката с Митко в социалната мрежа: 

"Ех, този Митко с чорапите от Капана, всеки втори пост е за него, каква звезда стана за един ден само. Симпатична е тази масова емпатия, много симпатична. Не съм предполагал, че живея в толкова социален град, изпълнен с толкова солидарност към слабия и беззащитен човек. Но се чудя защо само към Митко.

И защо само в "Капана" и на Главната. В Столипиново, откъдето е Митко, има стотици деца и млади хора, които живеят в отвратителна мизерия. Обикалят сополиви потъналите във фекалии и смрад улици и също се мъчат да припечелят нещо от разносна търговия.

Ако случайно изкарат някой лев, той им се прибира от тартора на улицата, който светкавично превръща припечеленото в дрога или алкохол, а за малките митковци остава толкова, колкото да не умрат от глад. И за тях дори няма снимка в някой пловдивски сайт. Да не говорим за масовото кафеджийско съжаление.

Няма, няма и да има, защото от Капана е по-лесно, докато си пиеш второто капучино да заявиш милост към някой си Митко, че и да се похвалиш с това във фейсбук. Така де, какъв жест към слабия ще е това, ако не стане масово достояние. Няма кал, няма мърсотия, няма алкохол и дрога. Чиста работа. Пък и чорапите на новата ни градска звезда Митко са по-цветни и шарени, точно като за центъра на града". 

Засега все още няма организиран протест за утре. 

снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ясна е идеята ама

Ясна е идеята ама

31.05.2021 | 05:10

Колко по-важни неща има :) ... а и касов бон да се издава не виждам :) ... А И В ПАНДЕМИЯ ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЗАБРАНЕНО :) ...

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?