Следвайте ни

В Пловдивско: Рейсаджии и тарикати извършиха 900 нарушения за 6 часа

viber icon

Пловдивската полиция проведе специализирана операция и в рамките на 6 часа успя да хване 877 нарушения.

В рамките на вчерашния ден са проверени 812 превозни средства. Съставени са 57 акта и 276 глоби по фиш. Заснетите нарушения на скоростните режими са 530 броя.

Проверените шофьори на автобуси от вътрешноградските и извънградските линии са 205 броя, като са установени 53 нарушения. Един от рейсовете в града временно е спрян от движение заради счупено предно стъкло.

Съставени са 16 акта за установяване на административно нарушение и 23 глоби по фиш. Един от водачите на автобуси е преминал на червен сигнал на светофарната уредба, а двама от шофиралите са използвали мобилен телефон по време на управление на превозното средство.

 9 са актовете за неизползване на обезопасителен колан, а 5 от констатираните нарушения са за техническа неизправност.

В 8 случаите проверяващи се натъкнали на нередовни пътни документи,за което са съставени актове, а останалите санкции наложени на водачи са за други нарушения.

Съставени са и фишове на водачите на автобуси: 9 за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, 8 за неизползване на светлини и 6 броя за извършени други нарушения.

При извършените 607 броя проверки на шофьори извън посочената категория са констатирани 824 нарушения. Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано от служители на РУ Раковски. С техническо средство е отчетено, че тарикат управлява с алкохолна концентрация от 2.14 промила.  Съставени са 41 броя актове и 253 глоби по фиш, от тях- 1 акт на установен случай на седнал зад волана, шофирал след употреба на алкохол с концентрация над 1.2 промила, един за шофьор без книжка, 6 акта за употреба на телефон по време на управление. 

14 от проверените водачи не са използвали обезопасителен колан, в 7 от случаите са констатирани технически неизправности. 3 са съставените актове за неизползване на светлини, а 5 са санкционираните водачи за нередовни пътни документи. На шофьорите  са съставени 63 глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, 82 са фишовете за неправилно спиране и престой. В 74 от случаите водачите не са използвали светлини, а 18 са наложените фишове за нередовни пътни документи. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ЪхЪ

ЪхЪ

09.01.2021 | 12:32

Шофьорите на градски автобуси редовно минават на червен светофар, говорят по телефон, отнемат предимства и т.н. Същите капути са и таксиджиите!

Отговори
6 0
Цццц

Цццц

09.01.2021 | 10:30

Най-после и това се случи, да глобят шофьорите на автобуси за ползване на моб.телефон по време на шофиране. Рекорден тел.разговор от спирката на Четвъртък пазара до Прослав от шофьор на 6-ца. Караше, превключваше скорост, мигачи, взимане на завои с една ръка в автобус със пътници, с една дума вундеркинд

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?