49
Следвайте ни

В Пловдивско: По 100 новобранци зад волана дневно, всеки пети се блъска

viber icon

Средно по 100 книжки дневно връчват от районните полицейски управления в Пловдив и региона на начинаещи шофьори, показа справка на „Марица“. Само през последните три дни, 23, 24 и 25 ноември, бройката на новобранците зад волана се е увеличила с 407. Във вторник 173 млади шофьори са си взели книжките, в сряда – 94, а в четвъртък – общо 140.  Не са малко и подадените заявления за изкарване на свидетелство за правоуправление след успешно преминати изпити. През последните три дни са подадени 445 заявления за книжка. На дневна база подалите документи са винаги над 100. Най-много книжки се връчват в Първо и Пето РУ в Пловдив, както и в районното в Асеновград. 

Проста сметка показва, че ако дневно се връчват средно по 100 книжки, то в рамките на година в Пловдив и региона има по 20 000 нови шофьори. Статистиката обаче е красноречива. Всяка пета катастрофа в Пловдив и региона е дело на новобранец зад волана. Проблемът обаче не е само този. Произвеждането на по 20 000 шофьори годишно препраща и към проблема с паркирането в града. Всеки един от новобранците се сдобива с нова кола, като същвременно градът и областта се пълнят и с возилата на пришълците, решили да живеят тук. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?