Следвайте ни

В Пловдивско: Масово шофьори настъпват газта на червено

viber icon

Акция за контрол на водачи и пешеходци проведе пловдивската полиция.

Проверени са общо 1 063 водачи и 174 -ма пешеходци. Само за четири часа са установени 59 нарушения от водачи, преминали на червен светофар, а  нарушенията по Закона за движение по пътищата, извършени от пешеходци и такива спрямо тях от водачи, са 54 броя.

В рамките на провелата се операция  са констатирани 1 038 броя нарушения по Закона за движение по пътищата, а в Асеновград е образувано едно бързо производство за притежание на наркотични вещества.


По Закона за движение по пътищата съставените актове за установени административни нарушения са 87, а 236 са глобите по фиш.

27 от водачите са използвали мобилен телефон по време на управление на МПС, 13 от проверените са били без поставен обезопасителен колан.

В 15 от случаите  са констатирани различни технически неизправности по проверените автомобили. 24- ма водачи са санкционирани за нередовни пътни документи. А 7 за неизползване на светлини. 

На водачите на МПС са съставени 57 броя глоби за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри, а фишовете за неправилно спиране и престой са 32.

Посредством експлоатираните автоматизирани технически средства и системи са установени 541 нарушения на скоростните режими.

38 броя са фишовете за предишни нарушения, връчени на водачи, спрени за проверка в хода на акцията.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Един шофьор

Един шофьор

15.10.2020 | 14:15

Точно така на всякъде другаде на края зеленото почва да мига и можеш да прецениш дали може да минеш или не . И още нещо в чужбина ако си забравил фаровете те предупреждават а тук глобяват.

Отговори
6 0
1912

1912

15.10.2020 | 14:02

Тъпаците да сложат или секунди на светофарите или да мигат затова се минава на червено

Отговори
6 0
Боклуджийница и нищо друго

Боклуджийница и нищо друго

15.10.2020 | 14:11

Тъпа сган сме!!! Не важат правила и закони! Масово урунгели карат с 80-100 в града! Гаден кенеф, който трябва да бъде гледан само на картата! Пълна анархия във всичко.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?