Следвайте ни

В пловдивски мол: Софиянки обраха магазини с кука и магнит

viber icon

Две софиянки успяха да задигнат стока за над 5 бона от магазини в пловдивски мол, научи „Марица“. Те направили няколко успешни тура без да бъдат забелязани, но малко след ударите били заловени. 

Кражбите двете дами извършили в рамките на две седмици – от 22 юни до 6 юли миналата година. Престъпничките се познавали още от детството си. И двете живеели в столицата, но в началото на юни решили да дойдат в града под тепетата. Първо разучавали обстановката. Проверили дали в избрания от тях мол има магазини от веригите  „H&M“ и  „LC Waikiki“, от които знаели, че може да се откраднат дрехи без да бъдат забелязани. 

Набавили си нужните им средства – магнит и кука, за да демонтират поставените на дрехите алармени тагове и ножици, с които да отрежат етикетите им, за да могат да преминават през охраната на съответните магазини. 

Всяка от тях трябвало да вземе колкото и каквито дрехи може. Така в края на юни съучастничките пристигнали в Пловдив и до първата седмица на юли измъквали незабелязано маркови дрехи. 

Оставяли колата, с която идвали до града на паркинга на търговския център и се насочвали към набелязаните магазини, в които взимали многобройни и различни артикули дрехи и ги носили в пробната. Там с помощта на магнита и куката сваляли поставените алармени тагове, а с ножиците им отрязвали етикетите. Всички дрехи двете софиянки слагали в дамските си чанти и необезпокоявано  напускали магазините. Свалените от дрехите аларми и етикети слагали в торбичка и ги скривали под стелажите или в ниши в магазините, точно преди да ги напуснат.

Крадлите ще се изправят пред съда за първи път в четвъртък, когато ще се проведе разпоредително заседание. От това дали ще признаят вина зависи как ще протече делото и колко бързо ще се сдобият с присъда. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Силвия

Силвия

22.05.2021 | 11:11

Не знаех, H&M и Waikiki са маркови дрехи!

Отговори
15 0
Е, маркови са

Е, маркови са

22.05.2021 | 11:51

Горе долу

Отговори
4 6
Дуков

Дуков

22.05.2021 | 13:53

Ми какви са ма мършо недъгава?

Отговори
4 7
Ники

Ники

22.05.2021 | 15:10

Първо, много си леко казано груб и второ, минали са покрай марковите дрехи. Пълни боклуци. Явно не си виждал маркова стока.

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?