Следвайте ни

В Пловдив съдят трима нарушители на задължителната карантина

viber icon

През следващата седмица пред Районния съд в Пловдив ще се изправят трима мъже, нарушили наложената им карантина. 

Първото дело ще се гледа на 13 юли, понеделник. Мъжът пристигнал от рискова страна – Турция на 7 април тази година, като не е спазил срока на предписание за поставяне под карантина, задължаващо го да пребивава на адрес в град Пловдив. Той  напуснал адреса, на който се изпълнява предписанието, като пребивавал на обществено място.

Второ дело за нарушена карантина съдът ще разгледа на 15 юли.  На 22 април мъжът нарушил мерките, издадени със Заповед на Министъра на здравеопазването във връзка с усложняващата се епидемична обстановка. Въпреки, че е трябвало да си бъде вкъщи, униформените не го открили при проверка на посочения от него адрес за 14-дневно пребиваване.  

Последното за следващата седмица дело срещу нарушител на карантината ще се гледа от магистратите на 17 юли.  Тук подсъдим е ирландски гражданин, който пренебрегнал мерките на 29 март. Той е бил поставен под карантина с предписание на РЗИ, но проверка е установила, че не е изпълнил задължението си да не напуска мястото за настаняване, на което е посочил, че ще пребивава в двуседмичния срок. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?