Следвайте ни

В Пловдив: Продавач сви стока за над 90 000 лв. с фалшиви фактури

viber icon

33-годишен пловдивчанин ще бъде изправен пред съда, след като за половин година успял да открадне строителни материали за над 90 000 лв.

Мъжът работел на трудов договор като продавач-консултант към фирма за търговия със стротеилни материали. В периода от 18 юли 2018-а до 25 януари миналата година успял да присвои стока за общо 90 392, 95 лв.

34 пъти продавачът издал фактури на различни дружества, че са получили стоки, за които те не знаели и никога не са им били доставяни.

При извършена проверка се установило, че пловдивчанинът А.А. присвоил съответните строителни материали и ги складирал на друго място. Той все още не е възстановил щетите.

Продавач-консултантът е бил арестуван, след което освободен с мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лв. 

Днес Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу него, като предстои да се насрочи дата за започване на делото.

Предвиденото по закон наказание е от 3 до 15 години затвор, лишаване от права за заемане на длъжност, като съдът може да постанови конфискация на имущество.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?