46

В Пловдив: По 500 абитуриента в хотел дневно, униформени снимат с видеокамери

Целият наличен полицейски ресурс в Пловдив е вкаран в действие по повод абитуриентските балове. Това каза на брифинг комисар Костадин Костов, началник на отдел "Охранителна полиция". Той посочи, че от 21 до 31 май е в ход специализирана полицейска операция, свързана с тържествата на зрелостниците.  Проведени са разговори с учебните заведение, за да може униформените да съберат информация къде ще празнуват абитуриенти, полицията е в комуникация с охранителните фирми на нощните заведения, където ще бушуват младежите.

"Местата, на които се провеждат балове са общо пет - в хотелите "Санкт Петербург", "Тримонциум", "Империал", "SPS" и "Гранд хотел Пловдив". Служителите от съответните районни управления, на чиято територия са местата, се грижат за реда. Част от тях ще заснемат нарушения с видеокамери, като съответно на виновни шофьори и пътници, в това число абитуриенти, ще се съставят актове. Предприети са всички мерки за спокойно протичане на баловете", посочи Костов. По думите му, най-натоварени откъм тържества са датите 24 и 25 май. Тогава ще има по 500-600 празнуващи в хотел. 

"Най-масовото нарушение е излизането на абитуриаентите по прозорците на колите, от люкове и т.н. В такава ситуация глобата за пътниците е 20 лв, а за шофьора 50 лв. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?