2374

В Пловдив: Надрусан шофьор хвърли в потрес полицията, два пъти го карат в райнното

Надрусан шофьор хвърли в потрес служители на пловдивската полиция. В рамките на два часа и половина се наложило той да бъде отведен два пъти в Първо районно, където се сдобил с две глоби. 

Случката се разиграла в началото на декември 2020 г., а съдът се е произнесъл по казуса преди ден. Надрусаният шофьор бил заловен в 01.00 часа на улица в Кючука. Полицай го спрял за проверка. Поведението на пловдивчанина зад волана му се сторило съмнително. Той бил откаран в сградата на Първо районно, за да бъде изпробван за употреба на наркотици. Шофьорът категорично отказал. Това му решение му коствало акт за 2 бона, отнемане на книжката за 24 месеца и на 12 контролни точки. 

Надрусаният си тръгнал. След около 2 часа, към 03.00 часа през нощта, обаче отново бил зад волана и демонстрирал явен непукизъм. Отново минал по същата улица с колата си, въпреки санкцията срещу него и това, че е под въздействието на наркотици. Същият униформен го спрял за втори път. Последвала същата процедура. Друсаният шофьор бил отведен в Първо районно. Пак отказал тест за наркотици.  Последвала втора санкция в същия размер. 

Шофьорът се жалил пред съда, че е глобен два пъти за едно и също нещо. Магистратите обаче са категорични, че става въпрос за две отделни нарушения, макар и идентични по същността си, с два часа разлика помежду им.

"По делото се доказа престъпната упоритост на нарушителя, която не следва да бъде толерирана", гласят мотивите на съда. Шофьорът може да се пробва да обжалва решението пред Административния съд в града под тепетата. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Закривай

Закривай

09.07.2022 | 15:44

Егати деградиралото население.

Отговори
3 1
Ваня

Ваня

09.07.2022 | 15:22

Нахална, нагла и токсична паплач

Отговори
11 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?