Следвайте ни

В Пловдив и района: 163-ма на съд за нарушаване на мерките срещу COVID-19

viber icon

163-ма жители на Пловдив и района, пренебрегнали правила, мерки и разпоредби, свързани със заразата от коронавирус, отговарят пред Темида, научи „Марица“. Броят на нарушителите е за периода от началото на извънредното положение – 13 март, до днешна дата. Срещу тях са образувани досъдебни производства в Районната прокуратура в Пловдив.  

До момента само двама души в цялата страна са се сдобили с ефективна присъда за неспазване на карантина – по един от Пловдив и Русе. Те са лишени от свобода за три месеца. Сгащеният в нарушение пловдивчанин е от „Столипиново“, като има и наложена глоба в размер на 10 000 лв. 

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обяви в ефира на Нова телевизия, че общо 25 526 човека са получили глоби за неносене на предпазна маска от 13 март досега, още толкова са се разминали само с предупреждение. Той припомни, че санкцията за физически лица е между 300 и 1000 лв. при първо нарушение. От 500 и 2000 лв. за първо нарушение и до 5 хил. лв. за второ е санкцията за юридически лица. 

От началото на декември са проверени общо 1909 търговски обекта, съставени са 19 акта, както и 396 протокола за предупреждение. Те са за неспазване на дистанция и други нарушения. Миналата седмица униформените се натъкнали на заведение с 40 души вътре,  а в съботния ден – на 3 ресторанта, единият отново с 40 клиенти. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?