1553

В Пловдив: Глобиха онкоболен за счупена лична карта, а тя като чисто нова

Онкоболен пазарджиклия отнесе глоба от 30 лв. за повредена лична карта, а тя била в изряден вид. Недоволен от случилото се, той обжалвал санкцията пред съда и магистратите я отменили.

Случката се разиграла на 4 юли тази година. Сутринта мъжът пристигнал от Пазарджик в Пловдив, за да посети лекар. Бил до ВМИ, след което се отправил към Централна гара, за да се прибере. Достигайки до кръговото кръстовище, той седнал на една от намиращите се там пейки. Около 13 часа униформени пристигнали на мястото с бус и започнали да осъществяват контрол на произволни граждани. Един от проверените бил именно онкоболният. Последният подал личната си карта и след малко му била върната, без каквито и да е забележки.

В последствие разбрал, че е санкциониран за това, че личната му карта е с нарушена цялост. Посетил сектор "Български документи за самоличност", за да попита какво не е наред с личната му карта, но от там му казали, че същата е в изряден вид. Така обжалвал.  След констатация от страна на съда, че личната карта е в изряден външен вид, без каквито и да е нарушения в нейната цялост, същата му била върната, а санкцията от 30 лв. отменена. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
набедена работа

набедена работа

30.09.2022 | 13:58

И моята се счупи - пукна, от тесните дънки в предния джоб, малко преди да ги сменят. Нали уж издържаха танкове и валяци да им мината?

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?