71
Следвайте ни

В Пловдив: Бизмесмен заплаши с пистолет служители на фирма, крещи „Ще ви избия всичките!“

viber icon

Собственик на фирма за търговия със замразена риба в Пловдив полудя и извади пистолет срещу служители заради спор за 8 бона. Бил задържан от полицията, а вчера се сдоби с окончателна присъда. 

Бизмесменът зареждал със стока от пловдивските филиали на две фирми с идентичен собственик. Към 2013 година имал натрупани задължения към тях в размер на 200 000 лв. Въпреки това, между ръководствата на двете дружества имало уговорка за разсрочено изплащане на задълженията, като към всяка поредна сметка се добавяла горница от 500 лв., за да се стопяват натрупаните задължения.

На 19 септември същата година последвала нова заявка от длъжника – поискал за следващия ден 1 тон скумрия, 25 кг изчистена скумрия и 860 кг филе от херинга. Поръчката била на стойност 8218 лв. На следващияден служителите във филиала на фирмата в Пловдив започнали да приготвят заявката в посочения размер на рампа за товарене. Търговският представител получил обаждане от централата в София, че бизнесменът, поръчал рибата, първо трябвало да заплати, след което стоката да му бъде предоставена. Това била застраховка предвид натрупаните до момента задължения. Уведомили бизнесмена, той пожелал да види стоката, след което щял да напрои сумата.

Пристигнал в склада, одобрил рибата и влязъл в офиса да се разплаща. И тук започнал екшъна. Дадените пари, предимно в банкноти по 100 лв., били преброени от складовия работник, след което ги заключил в сейф. Бизнесменът излязъл и казал, че ще се върне след малко за касовите бележки. Тогава последвало ново обаждане от София – наредили служителите да не товарят рибата, а наброената пачка пари да отиде за стопяването на старите задължения. Бизнесменът се разлютил. Обяснил, че поръчката е на друга фирма и ще му се провали далаверата. Отново пожелал да вземе стоката.

След категоричен отказ, вбесеният мъж дръпнал ризата си и извадил револвер от панталона си. Насочил го към служителите и започнал да крещи: „Давайте си ми парите. Ще ви избия всичките! Ще ви застрелям като кучета!“. Вцепенен от страх и ужас търговският представител казал на складовия работник да отвори сейфа и да му даде 8-те бона. Бизнесменът грабнал парите, прибрал револвера си и се изнесъл. Изключително уплашени, служителите подали сигнал на тел. 112. Въоръженият бил задържан, впоследствие изправен пред съд.

Магистратите от Районния съд в Пловдив го признали за виновен и му наложили наказание „пробация“ и среща с пробационен служител два пъти седмично за година и половина. Бизнесменът обжалвал. Вчера Окръжният съд намалил наказанието на 9 месеца, като решението е окончателно. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Питане

Питане

11.12.2021 | 15:48

С двесато хиляди лева, дължими от бизнесмена, какво се случва в момента? Виси ли?

Отговори
4 0
Леле  Куку

Леле Куку

11.12.2021 | 14:46

Само СДС, демокрация и капитализъм!

Отговори
2 2
Кукумицине

Кукумицине

11.12.2021 | 15:48

Само БКП, псевдодемокрация и псевдокапитализъм - капиталисти - само верни партийни дрогари!

Отговори
3 0
kade go toq?

kade go toq?

11.12.2021 | 12:15

objalval? doida da ti bia 6amarite probvai da mi izkara6 orujie.

Отговори
0 2
Иво

Иво

11.12.2021 | 12:30

Най-много да оцапаш гащите.

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?