Следвайте ни

В акция за ментета: Полиция нахлу във "Винпром Първенец"

В момента Икономическа полиция проверява щателно документацията и дали на територията на предприятието има безакцизен алкохол. Акцията е продължение на задържания вече във Варна камион с безакцизен алкохол, който имал логото на избата от Първенец. Разследващите проверяват дали става въпрос за фалшифициране на марка и винпромът край родопското село има съпричастност към извършеното престъпление, информира bTV.

Първоначално е имало намерение винзаводът да бъде запечатан, но по-късно разследващите са се отказали от идеята.

На разпит ще бъде призован един от двамата братя, собственици на фирма „Джиро трейд”, Иван Неделчев. По непотвърдена информация другият брат, който е съдружник, няма възможност да се яви в полицията.

Иззето е голямо количество алкохол, което ще бъде под запора на полицията, въпреки че остава във винзавода и няма да може да се използва за търговски цели. Към момента няма арестувани, освен шофьора на бус на "Винпром Първенец", който по-рано днес бе задържан край Варна. Проверява се за акцизни стоки без бандерол. Ако се установи, че винпромът върти незаконна търговия под масата, ще има арести.

Служители на Гранично полицейско управление – Варна заловиха по-рано днес половин тон алкохол без акцизен бандерол. Алкохолът е открит в микробус на "Винпром Първенец", който е спрян за проверка на пътя Варна – Бургас. В него са открити 150 тетрапак опаковки от 5 литра и 3 литра с етикети на различни видове вина. При проверка се оказало, че те са пълни с ракия, уиски, водка и мента.

В буса са открити и редовни стъклени бутилки със същите алкохолни питиета. Прокурорът обясни, че предстои да се установи дали те са били мостри за пласмент на нелегалния алкохол и дали стоката идва от винпрома. По документи стоката била предназначена за варненска фирма. Задържани са шофьорът на буса, синът му и още един пътник – и тримата са от Първенец.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?