Следвайте ни

Уволниха шефа на Военна полиция в Пловдив заради инцидента в Чешнегирово

Няма връзка между самоубийството на ст. лейтенент Тодор Манчев и нахлуването на командоси в цеха

viber icon

От министерството на отбраната излязоха с официална информация за инцидента със ст. лейтенант Тодор Манчев. В съобщението пише, че вчера в спално помещение в района на полигона "Ново село" той е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана. Пристигналият медицински екип от МБАЛ - Котел е констатирал смъртта му.

"Уведомен е дежурен военен прокурор при Военно-окръжна прокуратура – Сливен, и са предприети неотложни действия по разследването от военен следовател, като е образувано досъдебно производство, което се провежда под ръководството и надзора на военен прокурор", пише още в съобщението.

От министерството коментират и обвързването на самоубийството със случая с нахлуването на командоси в цех в село Чешнегирово.

"След проведена служебна проверка на служба "Военна полиция  – Пловдив, двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба. Извършена е и последваща проверка по инцидента от Инспектората на Министерството на отбраната. Министърът на отбраната Георги Панайотов не е санкционирал старши лейтенант Тодор Манчев от Служба „Военна полиция“ заради случая в Чешнегирово, тъй като е преценил, че няма извършени от него нарушения", съобщават от мнистерството. 

От там уточняват, че със заповеди на министъра на отбраната от ч5 юли г. са освободени от военна служба директорът на служба "Военна полиция" – Пловдив полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов.

"Продължава проверката на Служба „Военна полиция“ за установяване и на други военнослужещи и длъжностни лица, имащи отношение към инцидента в Чешнегирово, както и разследването по случая на Военно-окръжна прокуратура – Пловдив", гласи официалното съобщение от МО. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

началниците горе

началниците горе

20.07.2021 | 19:39

В армията ни нещо много се разсмърдя напоследък... Особено с тези "съвместни" учения с братята началници...

Отговори
2 1
МРРМ

МРРМ

20.07.2021 | 18:50

Бог да прости момчето! Тази служба откакто е оглави ЗКПЧ -то тръгна към дъното. Съмнителни назначения от шурета , баджанаци, кумове, братовчеди, пияни и некъдърни комшии. Това наследство от ЗКПЧ-то има ли морал, съвест или някаква човешка ценност? Вие господа "професионалисти" го убихте. И ако още лаврите на ЗКПЧ-то са живи, то ГОСПОД гледа.

Отговори
7 0
Румен Радев

Румен Радев

20.07.2021 | 18:11

Уволняаааам Чигъртааааам

Отговори
4 1
намръщенЪ

намръщенЪ

20.07.2021 | 22:39

само тоя бивш вевесар няма кой да изчегърти

Отговори
1 0
Кум

Кум

20.07.2021 | 16:19

Това са плодовете от Сертовското управление на ВП. Кумецът чист ли е, как гледа хората в очите? Радков къде ти е пистолета, още ли е под кърпата на плажа?

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?