2374

Условна присъда за фризьорката, която пробва да обере апартаменти в Кючука

Полицията я заловиха с откраднати вещи на стойност над 6 бона

37-годишната фризьорка от Пловдив, която проникна в два апартамента в кв. "Кючук Париж" преди седмица, успя да договори условна присъда. Нейният защитник и представителят на прокуратурата са стигнали до споразумение за наказание от 10 месеца затвор с 3 години изпитателен срок, като дамата трябва да поеме разноските по делото. Присъдата е одобрена от магистратите от Районния съд в Пловдив вчера. "Разбирам в какво съм обвинена. Признавам се за виновна. Искам да сключа споразумение с прокуратурата. Не искам делото да се разглежда по общия ред", заявила фризьорката пред магистратите. 

Мария работела като помощник във фризьорски салон в Пловдив. Там се запознала с колежката си – козметичка, която живеела заедно със семейството си и брат си в апартамент в район „Южен“. Срещу тях се намирало жилището на нейната баба. Мария решила да извърши кражба на двете места и се сдобила с ключове от входните врати. На 6 август вечерта привела плана си в изпълнение. Първо влязла в апартамента на колежката си, която отсъствала от дома, и оттам отнела 1500 лева, множество златни накити, украшения за коса, перука и други вещи. Всичко поставила в раницата си и се насочила към второто жилище. Отключила го и светнала лампата в една от стаите, откъдето взела 150 лева, личен почетен знак, златни накити и други неща.

През това време към дома си се прибирал брата на колежката й, който видял осветената стая, а знаел, че баба му през това време отсъства, защото е на почивка. Бил подаден сигнал в полицията, като пристигналите на място екипи влезли в жилището. При обход в апартамента те установили крадлата, която се била скрила в гардероба заедно с раницата с отнетите пари и златни украшения. За да не я разпознаят, тя си била сложила перука, маска и ръкавици. Униформените я арестували.  Вещите, които опитала да открадне от двата апартамента са на обща стойност над 6000 лв. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Масти я

Масти я

13.08.2022 | 17:01

Долна крадлива.Трябваше да лежиш.

Отговори
1 0
Китка

Китка

13.08.2022 | 17:37

Няма закони в тъпани ни държава Затова е гръмваш и до там Жалко за децата Дано не вземат нейния пример

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?