46

Ураганът отвя и Пловдив: Паднали клони смачкаха и блокираха три коли

Силният вятър не подмина и Пловдив. Само през последия час са получени 10 сигнала за произшествия, причинени от силните ветрове- паднали дървета, сухи клони и част от външна мазилка, паднали клони върху паркирани автомобили, съобщиха за "Марица" от пожарната служба в града под тепетата.Един от сигналите е дърво и клони, паднали върху три коли в двор между улиците "Радецки" и "Филип Македонски". С щети са "Хонда", "Сузуки" и "Хюндай". Живущите там са подали сигнал до "Паркове и градини". На място са и огнеборци, които се опитват да освободят колите. 

"Всичко се случи преди около час. Дърво се стовари върхи колите. Сега се опитват да го отрежат. Все още не мога да видя какви са щетите, но на пръв поглед смачкан таван и калници. Преди седмица клон от това дърво се стовари върху колата на съсед", коментира пред "Марица" един от потърпевшите Станислав Иванов. Хората твърдят, че са подавани множество сигнали за опасното дърво. Реакция обаче до този момент нямало. По думите им, дърветата не били подрязвани от 10 години. Най-вероятно собствениците на трите коли ще претендират за обезщетения от Общината. Във връзка със силния вятър, пожарникарите от Трета районната служба са реагирали и на сигнал за запалени отпадъци на сметище. От пожарната призовават хората да бъдат бдителни и да махнат от терасите си всички опасни предмети, които евентуално може да бъдат съборени от вятъра, както и да избягват паркирането на автомобили под дървета.

До момента в ОП "Паркове и градини" е постъпил още един сигнал за паднало дърво – до кръстовището между улиците „Стефан и Обрейко Обрейкови“ и „Достоевски“ в район „Северен“. Има информация и за опасно наклонено дърво на ул. „Генерал Данаил Николаев“ 20. Своевременно са изпратени екипи както на посочените адреси, така и в Цар-Симеоновата градина, където са паднали клони.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
гьонсуратлък

гьонсуратлък

19.01.2023 | 21:41

Днес шеф в паркове и градини обясняваше по телевизията, че не е имало в района опасни дървета. В П-В повечето дървета са опасни- над 100 годишни и неконтролирано растящи на височина. Защо видят в Бургас как стари дървета се премахват и се засаждат млади на същите места- големи улици в центъра. Те в чужбина няма да отидат да видят, че такава ситуация в европейски град няма.

Отговори
3 0
моля

моля

19.01.2023 | 21:29

Това не беше силен вятър. От 10 години нищо не се прави с джунглата над главите ни. Ако има силна буря, тогава Пловдив ще бъде блокиран от хиляди клони и паднали дървета.Ще има жертви. Днес пострадаха деца. Пълна безотговорност е това положение. Същото е и с тролейбусните жици.

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?