49

Ужасът в Триводици: Тримата бандити налагали дядото с колове и юмруци

Безмилостни удари с колове и юмруци. Това е преживял посред нощ 74-годишният пенсионер, който бе събуден от трима крадци, нахлули в имота му в село Триводици на 4 март. Подробности изнесе в съдебната зала прокурорът по делото. По думите му съдебномедицинската експертиза сочи множество наранявания в резултат на ударите. 

Двама от тримата крадци са осъждани - Николай Михайлов - 3 пъти, а Данко Спасов - 2 пъти, за подобни престъпления. Митко Демирев, който е третият задържан, няма съдебно минало, но според държавното обвинение е основен участник в грабежа, тъй като е местен, познава добре жителите на селото, и предварително набелязвал места, на които има ценен метал. 

Двама от арестуваните са с начално образование, и тримата са безработни. Единствената им цел е била кражба за бързи пари, предвид че нямат почти никакви доходи. 

"Тримата влизат в двора на пострадалия през съседна къща. Кучетата се разлайват, дядото се събужда и ги заварва на двора. Казва им да си тръгват, но те му искат пари, удрят го с колове и с ръце. Пострадалият осъществява отпор, доколкото може, два пъти бива събарян, започва да вика, става суматоха. Тримата взимат каквото намерят и си тръгват", каза представителят на държавното обвинение. 

Адвокатите на задържаните настояха клиентите им да бъдат освободени от ареста. Те се позоваха на един елемент от показанията на възрастния мъж - че не виждал добре и че не би разпознал нападателите си, ако ги види. 

Съдът решава каква да бъде мярката за неотклонение на тримата арестувани за грабежа в Триводици.


Очаквайте подробности! 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
БХК

БХК

10.03.2023 | 14:36

Малцинствени обичаи, гласувайте за ДъБъ и ПъПъ, нека дъртите комунисти да страдат!

Отговори
4 8

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?