46

Ужасът в "Тракия": Открили трупа на Ивайло на стол, всичко било в кръв

Безжизненото тяло на 50-годишния Ивайло било открито на стол в апартамента му в пловдивския квартал "Тракия". Точно под него е имало и огромно количество пролята кръв. Това стана ясно в съдебната зала по време на гледането на мярката на обвинената в убийство Бериван, предаде репортер на "Марица". 

Четирите изстрела, произведени от 23-годишната пловдивчанка, били на различни места. Фатален се оказал този, засегнал бедрена артерия и причинил остра кръвозагуба. Според прокуратурата, в лицето на Гинка Лазарова, обясненията на Бериван за случилото се звучат нереалистично. Арестуваната обяснила, че действала при неизбежна отбрана, че била удряна и блъскана, след което заплашвана с убийство с опрян в челото газов пистолет.  "Според показанията на свидетелите отношенията между двамата не са били толкова безобидни, колкото са представени. Между тях е имало стар конфликт, който трябвало да бъде разрешен", посочи представителят на прокуратурата. 

Адвокат Марияна Чечкова посочи, че става въпрос за причинена смърт при условията на неизбежна отбрана. "Не може да се игнорира и факта, че след като е настъпил инцидента, тя е отишла да му окаже първа помощ, позвънила е на тел. 112, посрещнала е полиция и линейка. От доказателствата по делото не може да се изведе реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление. Не е осъждана до момента, съдействала е. Има постоянен адрес на който живее. Има добросъвестно процесуално поведение и не възпрепятства разследването", подчерта защитничката и пожела по-лека мярка за Бериван - домашен арест или парична гаранция. Поиска да бъде разпитана най-добрата приятелка на арестуваната, но съдът отхвърли молбата предвид, че момичето е дало показания и на този етап няма какво по-различно да сподели. 

В крайна сметка съдията взе най-тежката мярка "задържане под стража".  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?