Следвайте ни

Ужас до Пловдив: Нервак си купи "Калашников", за да гръмне четирима

viber icon

Полицията задържа 63-годишен нервак от пловдивско село, който планирал да гръмне четирима с автомат. Той многократно ги заплашвал, а през последния месец работил по осъществяване на плана си. Причината -  неуреден имотен спор. Според данните на прокуратурата, конфликтът започнал още в края на септември миналата година. Тогава арестуваният Й.Й. произвел изстрели по съседна къща. Било му повдигнато обвинение за стрелбата. Впоследствие е установено, че е търсил да закупи огнестрелно оръжие и да си реши проблема веднъж завинаги. 

В началото на август стрелцът започнал да крои план за убийството на четирима мъже. На 26 август, в резултат на професионалната работа на полицейските служители, е заловен непосредствено след закупуване на огнестрелно оръжие - автомат "Калашников" и боеприпаси за него. За да бъде заловен и да бъде доказана вината му, са използвани различни способи на доказване, включително и специални разузнавателни средства.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив служители от отдел „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Пловдив, и служители на ГДБОП, са предприети незабавни действия за предотвратяване на намеренията на 63-годишния да извърши убийство.

Според събраните до момента доказателства в основата на престъпния план стоял неуреден имотен спор. Мъжът е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В понедленик Районният съд в Пловдив е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо, като решението не подлежи на обжалване.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?